Cadrele Metalice. Mai ieftin? Mai calitativ?

Astăzi în piață există relativ o ofertă diversificată la construcțiile modulare. Diferiți producători sau revânzători își stabilesc o politică individuală de formare a prețului. În această serie de articole vom încerca să elucidăm politica de preț, tipuri de materie primă utilizată, inclusiv pentru cadrele metalice, și calitatea produsului finit a companiei PremiumBox.

Cadre metalice vopsite

După cum știți cel mai important aspect la formarea prețului unui bun este materia primă utilizată și calitate de execuție a lucrărilor. Nu ne vom ascunde sub paravanul ”secretului tehnologic” și vom explica cum realizăm la PremiumBox un container modular.

Primul și cel mai important moment în fabricarea unui modul sunt cadrele metalice (carcasa). La PremiumBox utilizăm profile speciale zincate de calitate superioară cu certificare CE, importate din Uniunea Europeană.

Profile pentru cadre metalice

Atragem ATENȚIE aici că mulți producători utilizează în construcția cadrelor metalice a containerelor modulare metal negru, care este o soluție economică substanțial mai mică, dar care reduce considerent din calitatea construcției finale.

Materia primă din care sunt fabricate profilele zincate este de mai multe tipuri și clasificări. Tipul care îl utilizăm la PremiumBox are o garanție de minim 50 Ani la stratul de zinc.

Iată care sunt principalele avantaje la utilizarea profilelor zincate speciale în construcția cadrelor metalice a containerelor modulare:

Containerele modulare fabricate din profile zincate speciale sunt:

  • Anticorozive (durabilitatea și rezistența în timp este cu aproape de 20 ori mai mare față de metalul negru similar).
  • Construcțiile finale sunt mai ușoare și mai ușor transportabile, datorită tipului specific de construcție a profilului.
  • Profilele zincate speciale destinate construcțiilor modulare prevăd scurgerea de apă ascunsă (jgheaburi).

Odată pregătite cadrele metalice sunt prelucrate cu primer special pentru suprafețe zincate, acoperite cu vopsea poliuretanică, iar în unele cazuri suplimentare utilizăm și lac protector.

Cadre metalice zincate

Menționăm ca anume aceste materiale și tehnici le utilizăm la atelierul nostru de producere PremiumBox, astfel încât să putem scoate o calitate foarte bună de fabricare și siguranța beneficiarului în tranzacția cu PremiumBox.

Încă un moment foarte important sunt dimensiunile construcțiilor modulare. Dimensiunile standart maxim admisibile a unui container modular sunt de 6000mm x 3000mm x 2800mm și/sau 6000mm x 2400mm x 2800mm (dimensiuni externe). De ce nu recomandăm depășirea acestor dimensiuni la un singur modul? În primul rând sunt condițiile de transport. Legislația Republicii Moldova (și UE deasemeni) nu permite fără autorizări suplimentare transportarea bunurilor ce depășesc 2500mm pe lățime, iar deobicei autorizările vin la pachet cu costuri suplimentare și tipuri de tranport speciale. Unii producători Vă pot asigura și garanta transportul până la destinație, dar atunci când Vă decideți ulterior să schimbați locul de destinație puteți întâmpina obstacole serioase la transportare. Oricum există soluții și pentru astfel de situații.

Presupunem că aveți nevoie de o construcție de 5000mm x 5000mm, pentru a nu suporta cheltuieli suplimentare la autorizații și obstacole în transport, în mod tradițional se construiesc 2 module separate a câte 5000mm x 2500mm, iar la locul de destinație sunt îmbinate între ele având la final o construcție singulară.

Mai mult configurația acestor module oricând poate fi modificată și pot fi utilizate și separat.

Așadar atunci când decideți să achiziționați o construcție modulară asigurațivă că producătorul pe care l-ați identificat utilizează material zincat la construcția cadrelor metalice, dealtfel prețul mult inferior față de prețul de piață, poate fi un prim indiciu că cadrul metalic este realizat din metal negru.

În articolele ce urmează vom vorbi despre următoarele etape care fac parte din construcția unui container modular cum ar fi pereții și tipuri de finisare, tipuri de pardoseli, acoperiș și termoizolare, tâmplărie, electricitate, elemente de decor.

www.premiumbox.ro